Activiteiten

Bij MCKO is er elke maand wel een activiteit. Tijdens het toerseizoen worden er regelmatig ritten gereden met de club. De leden brengen hierbij ook wel eens introducés mee. Maar in principe kan elke motorrijder mee rijden. Verder worden er af en toe ritten gereden bij andere clubs en werken we soms samen met ASOM, een motorclub uit Zevenaar.

De Burgrun is het grootste evenement wat we jaarlijks organiseren. Dit is een fantastische dag voor de gehandicapte medemensen uit Doornenburg en omgeving. Die mogelijk wordt gemaakt door de vele zijspanrijders en de inzet van veel vrijwilligers. 

Elk voorjaar gaan we een paar dagen toeren in het buitenland, vroeger meestal met een tentje achterop de motor, tegenwoordig zoeken we betaalbare alternatieven zoals pensionnetjes en motorhotels. In het najaar hebben we een twee daagse toerrit met overnachting ergens in het land. Zo hebben we al de nodige provincies bezocht. O.a.dragraces in Drachten, de Rutte Jeneverstokerij in Dordrecht, Motormusea of een onderdelenmarkt zoals in Hardenberg. Tijdens die weekenden is het dus niet alleen maar rijden. Vaak wordt er tijdens deze tochten in Jeugdherbergen overnacht.

Een jaarlijks terugkomend evenement is een Thema Avond, meestal ergens in het najaar wanneer er niet zoveel meer met de motor gereden wordt. In het verleden hebben we ook avonden gehouden i.s.m. White Power Suspension over vering bij de motor en het afstellen daarvan. Alpine Gehoorsbescherming om het belang van goede bescherming uit te leggen, uiteraard konden hierna oordopjes op maat worden aangemeten. Tom Boudewijns met zijn vakantie reizen, erg leuk was de combinatie met toeren overdag en slapen op een boot die mee vaart langs de te rijden route.

Wereldreiziger "R1-Sjaak" is op uitnodiging van MCKO naar het Ontmoetingscentrum van Doornenburg gekomen om over zijn vele avonturen te vertellen. Dit alles leuk aangekleed met een foto/film presentatie en de nodige humor. Informatie over Sjaak's avonturen kun je lezen op zijn website. Van Januari 2009 tot ongeveer Maart reed Sjaak met Doris Wiedeman van Key West (Florida) naar Prudhoe Bay (Alaska).

www.sjaaklucassen.nl

 

 

 

Alle rechten voorbehouden. Geen aansprakelijkheid op de getoonde inhoud van deze website.